Понеділок, 29 Квітня, 2024

Винахідниця з Квінс Марі Браун – домашня безпека понад усе!

Марі Ван Браун – жінка, яка розробила першу відеосистему домашньої безпеки. Вона проклала шлях до технологій, якими активно користуються сучасні люди. Про те, який саме розробила винахід жінка, читайте далі у статті на queens-future.

Хто така Марі Ван Браун?

Марі народилася 30 жовтня 1922 році у Квінсі. Батько Марі  народився у штаті Массачусетс, мати в Пенсильванії. Обидва були афроамериканцями. Про раннє життя жінки відомо небагато. Закінчивши з відзнакою середню школу у Квінсі, Марі вступила до медичного училища і здобула освіту медсестри.

У 1940 році жінка вийшла заміж за Альберта Брауна, у пари народилося 2 дітей. Родина жила в невеликому будинку розташованому у Південній Ямайці на вулиці 151-58 авеню. 

Саме тоді Марі почала працювати в місцевій лікарні й розробила першу домашню систему безпеки з моторизованою камерою, дистанційним відмиканням дверей, домофоном і кнопкою сигналізації.

Історія винаходу

Свою унікальну систему безпеки жінка запатентувала. У 1960 році в ямайському районі Квінса, де вона жила була підвищена злочинність. Марі часто залишалась вдома сама з дітьми, бо її чоловік за професією технік електроніки працював в нічні зміни. Жінка боялася за те, щоб її дім не пограбували й не завдали шкоди їй і дітям.

Одного разу їй прийшла геніальна ідея – створити систему безпеки для боротьби з високим рівнем злочинності в їхньому районі. Скориставшись знаннями свого чоловіка в галузі електротехніки, вона задумала створити пристрій, який контролював будинок. 

Він складався з 5 головних компонентів: висувної камери, телевізійного монітора, динаміка, мікрофона, кнопки. Моторизована відеокамера встановлена в будинку, зсередини могла бачити людину на повний зріст, яка підходить до дверей будинку ззовні.  Тобто власник міг навіть лежачи на ліжку бачити, хто стоїть по іншу сторону будинку.

Камера була з’єднана з телевізійним монітором всередині, виводила зображення на телевізор. На зовнішній стороні дверей жінка встановила мікрофон, всередині будинку – динамік і кнопку сигналізації. Таким чином господар не відкриваючи двері будинку мав змогу говорити з людиною, яка стоїть зовні. Щоб відкрити двері тому, хто прийшов, потрібно натиснути кнопку на пульті. В разі небезпеки, чи нападу грабіжників, можна було на пульті натиснути велику червону кнопку, після чого спрацьовувала сигналізація.

Патент на свій винахід Марі Ван Браун подала 1 серпня 1966 року. Варто зазначити, що співзасновником технології вона вказала свого чоловіка Альберта. Через 4 роки його затвердили. Ця новина була опублікована в газеті «Нью-Йорк Таймс». В публікації йшлося про те, що жінка, яка перебуває сама вдома, може швидко попередити сусідів про напад на її будинок, натиснувши всього одну кнопку.

Робота системи в будинку людей

Після отримання патенту на винахід Марі встановила систему безпеки у себе в будинку. Далі почала шукати виробників, щоб дати можливість іншим людям користуватися системою.

На цьому етапі винахідниця зіштовхнулась з проблемою того, що система безпеки коштувала дорого. Не кожна людина мала можливість дозволити собі її встановити. 

Винахід Браун залишив великий слід в країні, він став першою системою захисту замкнутого типу. Крім того, винахід призвів до створення багатьох сучасних нових систем безпеки, в основі яких лежить відеосистема й дистанційне замикання дверей. Ці системи стали провідними для офісів, будинків. Понад 40 патентів США посилаються на її патентну заявку. Яскравий приклад цього компанія Amazon, яка посилалася на винахід Марі у своєму патенті на «бездротові акустичні пристрої для аудіо та відеозапису». 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.